%0 Journal Article %T تـأثیـر پیش کشـت و نیتــروژن اضــافی بر شیــوع بیماری گال‪زگیلی (Urophlyctis leproides) چغندرقند %J چغندرقند %I موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند %Z 1735-0670 %A اسلامی زاده, عبدالجلیل %A کاشانی, علی %A شریفی, حمید %A حسین‪پور, مصطفی %A زاده دباغ, غفور %D 2011 %\ 08/23/2011 %V 27 %N 1 %P 13-23 %! تـأثیـر پیش کشـت و نیتــروژن اضــافی بر شیــوع بیماری گال‪زگیلی (Urophlyctis leproides) چغندرقند %K چغندرقند %K دزفول %K گال‪زگیلی %K محصولات پیش کاشت %R 10.22092/jsb.2010.672 %X در این تحقیق تأثیر گیاهان زراعی ذرت علوفه‪ای، گندم، چغندرقند و شبدر به عنوان کشت قبلی بر شیوع بیماری گال‪زگیلی چغندرقند مورد بررسی قرار گرفت. در سال اول ذرت علوفه‪ای بهاره، گندم، شبدر و چغندرقند به عنوان محصولات پیش‪کاشت در قالب طرح بلوک‪های کامل تصادفی با چهار تکرار از نظر میزان بقایای گیاهی، میزان نیتروژن برگشتی به خاک و تأثیر آن‪ها بر نسبت C/N خاک بررسی گردید. در سال دوم چغندرقند در محل آزمایش سال قبل کشت و دو تیمار شامل مصرف 35 کیلوگرم نیتروژن اضافی و عدم مصرف نیتروژن اضافی به آزمایش اضافه گردید و شدت آلودگی بیماری گال‪زگیلی بعد از کاشت محصولات مختلف و نیز کاربرد نیتروژن اضافی به صورت کرت‪های خرد شده در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از سال دوم آزمایش نشان داد که درصد آلودگی، خصوصیات کیفی گال و وزن گال به‪طور معنی‪داری تحت تأثیر محصولات پیش‪کاشت و کاربرد نیتروژن اضافی قرار نگرفت. در عین حال، کشت چغندرقند بعد از چغندرقند و ذرت علوفه‪ای بهاره به ترتیب بیشترین و کمترین درصد آلودگی را نشان داد. هم‪چنین بیشترین و کمترین وزن گال تولید شده مربوط به کشت چغندرقند بعداز شبدر و گندم به‪ترتیب با 770 و 349 کیلوگرم گال در هکتار بود. به‪طور کلی به‪نظر می‪رسد تأثیر محصولات فصل زراعی پیشین بر شدت آلودگی به بیماری گال‪زگیلی یکسان است. %U https://jsb.areeo.ac.ir/article_672_f2bf9774448c9abfac13631934ecb2c6.pdf