%0 Journal Article %T بررسی رابطه سطوح پلوئیدی با محصول ریشه، عیارقند و عملکرد شکر در دو رقم چغندرقند %J چغندرقند %I موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند %Z 1735-0670 %A رنجی, ذبیح اله %A گوهری, جواد %D 1996 %\ 02/20/1996 %V 11 %N 1 %P 53-59 %! بررسی رابطه سطوح پلوئیدی با محصول ریشه، عیارقند و عملکرد شکر در دو رقم چغندرقند %K چغندرقند %K سطوح پلوئیدی %K عملکرد شکر %R 10.22092/jsb.1996.119313 %X به منظور بررسی رابطه عیار، عملکرد ریشه و قند سفید در هکتار با سطح پلوئیدی در چغندرقند، دو رقم دیپلوئید و تترپلوئید مربوط به آنها با همدیگر تلاقی داده شدند. تریپلوئیدهای بدست آمده همراه با دو سطح دیگر (دیپلوئید و تتراپلوئید)مورد مقایسه قرار گرفتند. در این ازمایش بذر در گلدان کشت شد. پس از کنترل کروموزومی رابطه بین سطح پلوئیدی و صفت عیارقند، عملکرد ریشه و قند سفید در هکتار تعیین گردید. نتایج حاصل از این این آزمایش نشان داد که محصول ریشه و قند سفید در هکتار در ارقام دیپلوئید و تتراپلوئید تفاوت معنی دار ندارند. در رقم 8001 تتراپلوئید محصول ریشه، پائین تری تولید شده است ولی از  نقطه نظر عیارقند اختلافی بین سطح مختلف پلوئیدی مشاهده نگردید. %U https://jsb.areeo.ac.ir/article_119313_b7e934bba9c26d9b04c01ce82f124382.pdf