%0 Journal Article %T انتخاب رگه های نتاج چغندرقند متحمل به شوری با مقایسه پتانسیل تولید و ضریب حساسیت به تنش در شرایط خاکهای %J چغندرقند %I موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند %Z 1735-0670 %A رنجی, ذبیح اله %A پرویزی آلمانی, مسعود %D 1997 %\ 02/19/1997 %V 12 %N 1 %P 19-29 %! انتخاب رگه های نتاج چغندرقند متحمل به شوری با مقایسه پتانسیل تولید و ضریب حساسیت به تنش در شرایط خاکهای %K پتانسیل تولید %K چغندرقند %K خاکهای شور و معمولی %K نتاج %R 10.22092/jsb.1997.116461 %X برای بررسی رگه های چغندرقند متحمل به شوری از نظر عملکرد ریشه، درصد قند و قند سفید در هکتار، شش رگه نتاج همراه با دو توده اصاحی و یک شاهد نیمه متحمل به مدت دو سال در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در اراضی ساوه (خاک شور) و کمال آباد (خاک معمولی) مقایسه شدند. پس از برداشت محصول علاوه بر صفات فوق، خلوص شربت و مقدار سدیم و پتاسیم در ریشه مورد ارزیابی قرار گرفتند. ضریب حساسیت به شوری تیمارها از نظر عملکرد ریشه نیز محاسبه گردید، با در نظر گرفتن کلیه صفات، یک توده اصلاحی –II-B9529 و دو رگه نتاج 55-P.7233 و 148-P. 8001 نسبت به سایر تیمارها برتری و از نظر آماری بین آنها اختلاف معنی داری وجود داشته است. این دو رگه نتایج از نظر تولید قند سفید در هکتار قابل ملاحظه بود و در مقایسه با شاهد تفاوت معنی داری داشتند. این دو رگه نتایج از نظر تولید قند سفید در هکتار قابل ملاحظه بود و در مقایسه با شاهد تفاوت معنی داری داشتند. توده اصلاحی نیز بیشترین ریشه (26/18 تن در هکتار) را تولید کرد. در برنامه های بهنژادی این منابع ژنتیکی برای تهیه واریته های پیشرفته و متحمل به شوری مورد استفاده قرار خواهند گرفت. %U https://jsb.areeo.ac.ir/article_116461_a281cfc5a89c86415b09a6bff4bcb2d0.pdf